Facebook

Fundament

Underlag og fundament

Inden du går igang med at bygge dit redskabshus så er det vigtigt at du gør dig nogle tanker om hvor huset skal placeres og hvordan det skal vende i forhold til døre og vinduer.

Hvis du overvejer at bygge i skel, så husk at ring til din kommune inden du går igang med at bygge.

Dernæst skal du sikre dig at underlaget er iorden. Det vil sige at huset gerne skal kunne stå solidt og i vatter. Dette sikre du evt. ved at nedgrave støbesten gerne 90cm ned i jorden, støbe et fundament af beton, eller lægge filser under hele huset, som du skruer huset fast til. Nu hvor dette er et mindre hus, så vil fliser fint kunne benyttes som fundament og jeg vil derfor ikke kræve at i nedgraver støbesten eller benytter beton.

Når fundamentet er i orden så kan du sikre dig at huset er i vatter, hvilket du gør ved at kile det op. Hvordan du gør dette viser jeg dig lidt senere når vi har fået placeret rammen til huset.

Om mig

Mit navn er Mads Nielsen. Jeg arbejder for Sølund Huse og mit mål med denne blog er, at hjælpe dig med at få bygget et smukt redskabshus eller havehus.

Fordele ved Fliser:

  • Nemt at lægge
  • Tidsniveau: Lav
  • Pris: Mellem

Ulemper ved fliser:

  • Bør ikke lægges på våd, sumpet eller fugtig grund

 

Fordele ved beton:

  • Ekstra godt / solidt
  • Kan lægges på lidt fugtig grund

Ulemper ved beton:

  • Pris: Høj
  • Tidsniveau: Høj

Fordele ved sokkelsten:

  • Kan lægges på våd, fugtig eller sumpet grund
  • Tidsniveau: mellem
  • Pris: lav

Fliser

Vi har fået et spørgsmål omkring fundamenttyper og hvilken type fundament, vi vil anbefale.
Som udgangspunkt anbefaler vi altid, at du lægger et flisefundament. Det kræver dog, at du har en forholdsvis jævn grund, og det kræver, at den ikke er alt for fugtig. Du skal også tage forbehold for forholdene. Det vil sige, at bygger du dit hus ud til kysten eller i et vindblæst område, så anbefaler vi, at du forankrer det ved at bruge stolpefødder eller ved at støbe et betonfundament.

Du kan også kombinere både fliser og stolpefødder. Det kan gøres ved, at du lægger et flisefundamnet med stolpefødder i hjørnerne for at forankre det ekstra grundigt.

Men har du en helt normal jævn grund som ikke er alt for fugtig, så anbefaler vi egentlig, at du ligger de her fliser. Du kan ikke ligge dem direkte oven på græs. Det vi så anbefaler, det er, at du lige fjerner toppen af græsset, ligger noget stabilgrus, placerer fliserne og så ligger du noget sokkelpap imellem sokkeltømmeret og fliserne. Det er sådan, at vores huse normalt kommer med trykimprægneret sokkeltømmer. Vi anbefaler at du forankrer tømmeret ned i fliserne. Det vil sige, at du går ned i det lokale byggemarked og køber nogle karmskruer, så du kan skrue selve soklen direkte ned i fliserne.  Soklen skal gerne forankres for hver meter til halvanden. Du kan finde fliser lige her

Stolpefødder

En anden mulighed i forhold til fundament og stolpefødder. Vi anbefaler, at stolpefødderne skal nedgraves i cirka 50 centimeters dybde. De er super gode, hvis du har en lidt ujævn eller fugtig grund. Så kan du nemlig lige få hævet huset over jorden. En anden fordel med stolpefødderne er også, at du får plads til mere isolering. Det vil sige, at du kan hæve huset, i forhold til hvor meget isolering, du ønsker. Du kan finde stolpefødder lige her

Støbt fundament

For den der gerne vil være ekstra grundig, der kan du vælge at støbe et fundament. Det gør, at du har uanede muligheder i forhold til forankring. Det gør også, at du får en helt jævn overflade. Det vil sige, hvis du vælger ikke at have trægulv som i f.eks. garage eller skur, så får du en hel plan overflade, som lige giver det ekstra touch.

Tak fordi du følger med. Jeg håber, du kan bruge det til noget. Har du nogle spørgsmål, så send dem til vores mail info@solundhuse.dk eller ring til os 75 66 28 75, så sidder vi klar til at svare på spørgsmål, hvis du skulle have nogle.

Sådan samler du bundrammen på dit redskabshus

Når i modtager et hus fra sølund huse, så får i det altid i en pakke.

del pakkens indhold op, efter bræt type.
find strøerne, som er de trykimprægnerende brædder og læg dem ud på gulvet, efter den korrekte afstand. Afstanden finder du i manualen, som ligger i pakken.

Derefter finder du det første bræt. Det er et endebræt som er skæret halvt over og som lægges i enden af huset.

Finde derefter et sidde bræt og montere det som vidst i videoen her under. Det er vigtigt at i ikke skruer det fast fra start, men først for samlet rammen. Tag evt. en gummihammer eller en normal hammer og brug slåklodsen, som medfølger pakken. Bank brættet forsigtigt sammen så rammen bliver dannet.

Som du kan se i videoen til højre så tager vi også et bræt som høre til bagvæg og lægger ned på forsiden af huset.
Dette gør vi for at stabiliserer rammen og sikre at krydsmålene ikke ændre sig alt for meget.

Nu hvor rammen er klikket fast, så skal den også skrues fast.

Start med at bore for i hjørnerne og sæt en skure. Det er vigtigt du bore for, således at trækket ikke flækker.
Inden du skruer strøerne fast, så sikre dig lige igen, at krydsmålene passer, målene kan have flyttet sig mens vi har arbejdet med rammen

Bor’ for og skru alle strøerne sammen.

Når det er gjort så tag krydsmål en ekstra gang, det er vigtigt at de passer således at huset ikke bliver skævt og døre samt vinduer heller ikke kommer til at sidde skævt.

Sådan kiler du dit hus op

Til at kile dit hus op skal du her bruge et vaterpas. Vaterpasset lægger du på siderne af huset, samt strøerne. Det er altså ikke nok kun at kile siderne op, da gulvet selvfølgelig ikke skal lægge skævt eller vride. Hvis huset ikke er i vater, så skal det kiles op og det gør du ved at lægge kiler ind understrøerne. Det er vigtigt at huset er kilet godt op, som vist på billedet til højre. Hvis der skal kiles meget op, så husk ikke at have for lang afstand mellem kilerne, således at redskabshuset, eller dit havehus, har en så stor bære-flade som muligt. Det er også vigtigt at du ikke har for mange steder, hvor der er stor afstand mellem jorden og størerne.  I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at skifte kilerne ud med fliser, ihvertfald hvis afstanden mellem huset når det ligger i vatter og jorden er meget stor.

Når du har kilet huset helt op, så skruer du rammen til døråbningen fast og dernæst går du blot igang med at sætte væggene op.

Det forgår ganske simplet. Du tager et endebræt og klikker det fast og slår det i med en gummihammer eller normal hammer. Vi råder dig til at bruge slå klodsen for at skåne trænet og fjerden på træet.

Bank det forsigtigt på og ellers gå igang med bygge huset op.

kontrollere at husest fra Sølund Huse ligger i vater

Sølund Huse: Naturens eget håndværk

www.solundhuse.dk (+45) 7566 2875

Overby Skovvej 3 - 8732 Hovedgård